12 Comments
Feb 7Liked by Bart Nijman

Ik kan de nuances die Pieter noemde (voor déze ronde is het klaar) en zijn eerlijkheid over de financiële staat van het land zeer waarderen. Tegelijk vind ik het niet netjes dat hij zijn onderhandelingspartners onvoldoende meeneemt in die keuze alvorens dit aan zijn leden en de pers te melden. Verder wat Bart zegt. Ik heb er echter nog steeds vertrouwen in, vooral omdat ik zijn rechtlijnigheid als het op onze rechtsstaat aankom zeer waardeer. Ik hoop dat hij weer opkrabbelt na deze struikeling.

Expand full comment
Feb 7Liked by Bart Nijman

de nuance waar ik vandaag op wachtte, dank je Bart voor je goeie en menselijke analyse

Expand full comment
Feb 7Liked by Bart Nijman

Wederom een mooi stukkie Bart, ga er vanaf heden voor betalen 😉👍🏻

Expand full comment
Feb 7Liked by Bart Nijman

Mijn eerste reactie gisteren was er ook één van: wat maak je ons nou? Schop onder je kont moet je hebben. Hup, regeren!

24 uur later vind ik het vooral sneu.

Ik vrees ook dat er dingen boven tafel zijn gekomen tijdens formatie die het daglicht niet verdragen en Pieter dealt daar slecht mee heb ik de indruk.

Voor ons als stemmers op Pieter ook sneu, ik had echt hoop.

Voor ons als burgers in het algemeen ook sneu.

Er gaat hoogstwaarschijnlijk weer niks veranderen in Den Haag.

Vreselijke conclusie.

Expand full comment
Feb 7Liked by Bart Nijman

Mooi stuk Bart. Het blijft vreemd in mijn ogen om iemand, Omtzigt in dit geval, zo snel en zo hard af te vallen. Wat is, bijvoorbeeld, de rol van de anderen geweest. Wat weet je als publiek nu werkelijk wat er aan de tafel zoal is gezegd en gedaan?

Merkwaardig is het dat de andere 3 er kennelijk geen moeite mee hebben gehad dat de gevraagde financiële informatie niet voorhanden was en ze zonder die kennis voor een deel in het luchtledige zaten te praten.

Duidelijk is het wel dat er weinig is gelachen aan tafel.

Expand full comment
Feb 8Liked by Bart Nijman

Mijn eerste reactie was een soort boosheid, maar het is inderdaad vooral verdrietig, niet in de laatste plaats voor Omtzigt zelf. De lat ligt onneembaar hoog, door hemzelf maar ook door vele anderen, daar neer gelegd. Dank je wel Bart voor dit nuancerende verhaal.

Expand full comment

Zoals veel Nederlanders heb ik zijn stemgedrag in de 2dekamer kunnen volgen. Daar bleek Pietertje een overtuigde kartelstutter. Niet opgemerkt Bart? De man is door zijn stemgedrag mede verantwoordelijk voor de desolate staat van dit land. Nee, Pietertje is niet zielig, een verwarde man zeker.

Expand full comment

Hij is inderdaad een gewoon mens en wordt verketterd op X . Harde opstelling van velen. Bij jou bespeur ik nuance en zelfkennis, bedankt daarvoor .

Expand full comment

Bart, het online gedoe omtrent het stemgedrag van Omtzigt in de 2de kamer is relevant. Uit dat stemgedrag blijkt wat een rat het is. tegen gestemd op voor mensen belangrijke verbeteringen. En altijd op goede moties vanuit de oppositie (vooral van de PVV). Zwak om dit weg te zetten als onbelangrijk. Je bent blijkbaar met een pro Omtzigt gedoetje bezig.

Expand full comment

Goed stuk, maar over verketterd worden...moet je zo'n iemand op een hoge plaats hebben in je regering wanneer de druk er vrijwel continue op staat?

Het ziet er naar uit dat hij tegen een beetje druk al bezwijkt.

Expand full comment