Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
15

Huisbezoek van humorpolitie voor Hans Teeuwen na satire op Femke Halsema

"Schamen jullie je niet een beetje? Voor deze flauwekul?"
15

HALLO! AUFMACHEN! Okee sorry flauw, maar dit is wel een bezopen situatie: na het demonstratie-debacle bij de opening van het Holocaustmuseum maakte Hans Teeuwen vandaag een satire op Femke Halsema - en dat leidde tot politiebezoek.

De cabaretier maakte vanmorgen een video (onderstaand) waarin hij Femke Halsema persifleert, die met bekende kaakklem en mild dédain laat weten dat er nou eenmaal wat eieren en joodse hartjes gebroken moeten worden om een omelet te maken voor grote minderheidsgroepen met een sterk minderwaardigheidscomplex.

De verwijzing is duidelijk: de beschamende vertoning rond de opening van het Holocaustmuseum van afgelopen zondag, die bij bijzonder veel mensen de vraag opwerpt waarom die demo daar, op die plek en dat moment, doorgang kon vinden. Deelnemers scandeerden genocidale leuzen, riepen dat Hamas hun “broeders” zijn en boze moslims stonden hatelijke teksten te schreeuwen naar overlevenden van de Holocaust en joodse kindertjes.

Teeuwen stak de draak met Halsema in een video, maar op de tafel naast hem ligt iets dat lijkt op een pistool - ook een satirische verwijzing. De politie nam echter het zekere voor het onzekere en rukte met groot vertoon uit naar de woning van de grappenmaker - acht man sterk kwamen ze het luchtdrukpistool met veel poeha in beslag nemen. De vriendin van Hans filmt het hele spektakel terwijl Teeuwen zelf nogmaals een goeie Halsema-imitatie ten beste geeft.

Bij het vertrek van de politiemacht van de burgemeester die geen orde kan houden op strafbare antisemitische uitingen, vraagt hij ze nog wel: "Schamen jullie je niet een beetje? Voor deze flauwekul?"

Share

UPDATE 13 maart:

Verdachte Hans T. krijgt zijn vuurwapen dat geen vuurwapen is terug. Hij kan het vrijdag op komen halen in Buitenveldert en is vrijgepleit van alle verdere verdenking van of vervolging voor verboden vuurwapenbezit.

Hij hoeft zijn luchtdrukpistool niet terug, hij heeft een suggestie wat de politie te Amsterdam er wél mee kan doen:

Substukkie is reclamevrij, heeft geen wapens in huis en bestaat volledig bij de gratie van abonnees:

15 Comments
Nijmans Nieuwsbriefje
Substukkies
Sneller, scherper, snediger - een soort blogtopics, als het ware