9 Comments

Goed stuk! Ik vrees voor het volgende scenario:

1) Omtzigt wordt grootste partij maar heeft Timmermans nodig om coalitie te vormen.

2) Fractie Timmermans krijgt klimaatmaatregelen in ruil voor toezeggingen staatshervorming, waaronder constitutioneel Hof.

3) Asielzoekerskwestie wordt op de lange baan geschoven, zoals Broekers-Knol en Van der Burg jarenlang hebben gedaan.

4) Voor staatshervorming is wijziging Grondwet nodig en daarvoor moeten er uiteindelijk nieuwe verkiezingen komen

5)_Tegen die tijd zijn klimaatmaatregelen door de strot van de burger gedrukt en is immigratiekwestie weer zo opgeblazen dat kiezer totaal gedesillusioneerd is en niet op Omtzigt gaat stemmen.

6) Na nieuwe verkiezing is er geen meerderheid meer in Tweede Kamer om Grondwethervorming erdoor te stemmen

7) Over 5 jaar zitten we in exact dezelfde situatie als nu, behalve dat we tig miljard kwijt zijn aan nutteloze klimaatmaatregelen en er 350.000 asielzoekers bij hebben waarvoor we geen capaciteit hebben.

Cynisch? Ja. Maar kijk naar de afgelopen 20 jaar. Iedere keer opnieuw zegeviert de bestuurlijke kaste.

Expand full comment
founding

Dat Timmermans in een kapitale villa woont en blijkbaar miljonair is, is niet relevant.

Wel relevant is de voorspelbare linkse hysterie die losbarst als daar commentaar op komt.

Met het Grote Gelijk aan hun kant is alles geoorloofd om critici de mond te snoeren, letterlijk.

Expand full comment

Over het algemeen heel treffend; 'het reservaat' wel zeer in het bijzonder. Dank je Bart, altijd fijn je briefje te lezen. Maar waar is Smuk?

Expand full comment
author

Ja, vergeten wegens zat te rotzooien en te haasten. Tekst barst ook van de tik- en spelfouten maar geen Smuk is wel het meest onvergeeflijke

Expand full comment
founding

Omtzigt is taai en hij kan vast hulp krijgen van mensen die met hem mee willen strijden. Al dan niet op de achtergrond. Dossiervreters, uitzoekers. Ik kan me het verdrietige cynisme wel voorstellen, het gaat vaak nooit zoals we zouden willen, maar eens wel. Eens wel.

Terzijde; op het filmpje van Frenske wordt op 2:49 duidelijk hoe hij aan zijn bijnaam komt. Was me nog nooit opgevallen, vond het wel geestig. Timmermans wordt geen minister-president. We hebben wel met m te maken de komende vier jaar, maar niet als minister-president. Dat is al een win.

Expand full comment

Zoal Bas Paternotte ook al signaleerde heeft Rutte nu inmiddels al in drie persco’s uitgesproken dat ie theoretisch tot in de eeuwigheid kan aanblijven of bij een moeizame formatie iig tot 2028. Ik zie dit als een zeer reëel scenario en heb dit ook al meerdere keren kenbaar gemaakt.

Expand full comment

Voor de uitrol van de 2030 agenda zou dit wel wenselijk zijn. Bovendien verkiezingen gelden tegenwoordig als een bedreiging van het democratisch proces. Het voelt ook wel vertrouwd wanneer Mark Rutte nog een tijdje blijft. Gewoon. Om de boel bij elkaar houden.

Expand full comment
Aug 26, 2023·edited Aug 26, 2023

Volgens de OECD (organisatie van ontwikkelde landen) hebben de susidies op Priussen de Nederlandse schatkist ongeveer 6 miljard euro gekost. Dat is pakweg 3 ton per Prius. Met Frenske beginnen we aan de Grote Sprong Voorwaarts eveneens gebaseerd op fopwetenschap (lysenkoisme toen, en nu klimaatwetenschap) waarmee zowel Stalin als Mao hun eigen bevolking uitroeiden. Om het enigszins vergelijkbaar te maken moet de Nederlandse immigratie nog wel flink toenemen zodat we straks 20 miljoen slachtoffers van Frenske's sociaal-darwinistische waanideeen kunnen tellen. UIteraard is dat te veel lof voor deze opgeblazen windbuil, want hij heeft geen enkel idee. Hij is ook maar een 'useful idiot' in dienst van het MIC.

Expand full comment

Vlak Dilan niet uit. Ik zie geen tweestrijd, maar een driestrijd, óók omdat Pieter liever klein maar fijn blijft.

Expand full comment