15 Comments

Heel goed, Bart. Eén ding: het gaat om twee Belgische eigenaars en er is wel degelijk een krant - de mijne - die een ander geluid laat horen, vooral via zijn columnisten.

Expand full comment
Nov 13Liked by Bart Nijman

Daarnaast laten ook (niet geheel verrassend) het onafhankelijke Nederlands Dagblad en het Reformatorisch Dagblad een heel ander geluid horen, van gebalanceerde en feitelijke journalistiek.

In discussies met collega's en vrienden merk ik keer op keer hoeveel invloed de beperkte (mainstream) nieuwsvoorziening doet met de beeldvorming. Veel van de feitelijkheden (of juist onfeitelijkheden die door andere media wel als feiten werden gebracht) die ik op GeenStijl heb kunnen lezen waren bij nagenoeg allemaal onbekend. Bijna allemaal moet ik ze uitleggen wat de doodscultus van de Islam en de Jodenhaat van Islamieten in de kern betekent voor Israël (en uiteindelijk ook voor alle andere ongelovigen als er nu niet iets verandert in het westerse liberale denken). Ze zien het gewoon niet. En de redacties van NOS, Volkskrant, Trouw, NRC en het Parool zijn de schuldigen.

Expand full comment
founding
Nov 13Liked by Bart Nijman

Dank voor dit inzicht weer.

Geweldig geschreven en de video met fantastische vertegenwoordiger van Israel, Eylon Levy een bevestiging voor mijn standpunt in deze oorlog met vele gezichten.

Expand full comment
Nov 13Liked by Bart Nijman

Ik ben bang dat we verloren zijn. Overal worden onder het mom van diversiteit door laffe managers zonder benul orthodoxe moslims aangenomen (die zien er namelijk extra divers uit, want diversiteit moet wel zichtbaar zijn anders telt het niet) die direct hun meer seculiere collega's intimideren en beginnen met het stapje voor stapje opleggen van hun eisen, te beginnen met halal eten, dan de gebedsruimte, dan het narratief van de organisatie. Ik zie het dagelijks om me heen. Op de redacties van de media niet anders en ook binnen de faculteiten van de universiteiten heb ik me laten vertellen. Men ziet het en kijkt weg, want wil niet worden weggezet als racist of/en is bang voor het loopbaanperspectief. Uiteindelijk dezelfde dynamiek als waarmee 80 jaar geleden hier meer dan 100.000 joden konden worden afgevoerd (om dan toch die godwin er maar in te gooien). Ik zie het somber in voor de volgende generaties, want wie is er nog om hen te bevrijden?

Expand full comment
Nov 13Liked by Bart Nijman

Blijf vooral over Israël schrijven Bart! En mocht je een idee hebben wat je lezers die niet zo vaardig met woorden zijn als jij kunnen beginnen te doen om het onontkoombare tij te keren, dan lees ik dat ook graag. Hartelijk dank voor al het nieuws en de duiding sinds 7 oktober

Expand full comment

Zoals ik als vermoedde; in jouw kwikzilvere woordspeligheid ben jij te slim voor mij

Expand full comment

nou ben ik niet zo slim als Bart maar wat is 'anti-semantische retoriek'?

Expand full comment