7 Comments

“De onwil om te erkennen dat miljardensubsidies effectief zijn ingezet om een genocidale ideologie fundamenten en uitvalsbases te bieden, blijft bestaan en is dominant in veel media.” Precies dat. Het is misschien wel de grootste makke binnen onze linkse en sociaalliberale kringen: ze kunnen het in al hun arrogantie en betweterigheid niet opbrengen hun ongelijk te bekennen.

Expand full comment
founding
Feb 11Liked by Bart Nijman

"Achter de doelen van Israël staan en voor de vernietiging van Hamas pleiten, is voor een Nederlandse niet-jood bijna net zo veilig als in een stationshal gaan zitten met een Palestijnse vlag. Het is misschien zelfs wel veiliger dan voor demonstrerende weigerambtenaren, die wellicht nog op hun disfunctioneren en plichtsverzuim worden aangesproken door een meerdere."

Blij dat jij weer doet wat je het beste kunt en het liefste doet. Stukkies tikken. Weinigen hebben het vermogen om die paradox, van Westerse decadentie, zo schijnbaar eenvoudig te duiden.

Expand full comment
founding
Feb 11Liked by Bart Nijman

Het grootste probleem bij het onbespreekbaar houden van Hamas zijn de goededoelenorganisaties. De controle daarop valt buiten de openbaarheid. Wel veel subsidies maar onmogelijk hen aan te spreken op het gebruik van de subsidies. Ook omdat ze op de schijn drijven dat ze het toch goed bedoelen, goede intenties hebben. Wynia's Week is vrijwel de enige die de geldstromen benoemt en duidelijk maakt hoe ondemocratisch het is. De politiek moet stoppen met subsidies aan NGO's die taken verrichten die politiek omstreden zijn. Dankzij de subsidies kunnen de actiegroepen fungeren als knokploegen voor sommige politieke partijen.

Expand full comment

Militair-technisch is, begrijp ik uit een aantal deskundige bronnen (o.a. John Spencer) die ik volg, het eindspel inderdaad begonnen. Wat zich nu afspeelt is tevens groter dan ‘slechts’ Israël/Hamas. Sam Harris over de clash of the cultures: https://www.google.com/gasearch?q=sam%20harris%20israel&tbm=&source=sh/x/gs/m2/5#fpstate=ive&vld=cid:40606f5b,vid:foy8VP0XtIk,st:0

Expand full comment

De opvoeding van jonge mensen is ergens op een dwaalspoor aangeland. De x,z en nog wat variabelen zijn het spoor bijster, geen houvast gekregen. Dan maar vastplakken, soep gooien en zonder enige kritische kijk een nuttige idioot zijn en op een perron zonder kennis van zaken achter iets staan waar ze geen weet van hebben.

Expand full comment